Artistiek leider en zakelijk leider de Initiatiefnemers voor Beginnersorkest Merlijne

Wij zijn Merlijne Schalken (artistiek leider) en Joeri Bagaya (zakelijk leider) de initiatiefnemers voor Beginnersorkest Merlijne.

Vioolles Merlijne

Al op jonge leeftijd maakte vioolspelen een belangrijk deel uit van het leven van Merlijne. In Almere heeft Merlijne een uitgebreide vioollespraktijk waar zij aan volwassenen en kinderen vioolles geeft. Ze begeleidt daarnaast diverse eigen ensembles en geeft muziektheorie. Klik op onderstaand logo voor een nadere kennismaking met Vioolles Merlijne.

Vioolles Almere

Joeri Aljosja cultural initiatives

Joeri onderneemt in de culturele sector verschillende initiatieven. Vanaf het moment dat hij Merlijne leerde kennen raakte hij niet alleen van haar gepassioneerd maar ook door de viool. Als ervaringsdeskundige kan Joeri het ‘op latere leeftijd’ leren vioolspelen aanbevelen. Met je viool muziek maken is ontzettend leuk en wat nog leuker is: samen muziek maken in het orkest! Klik op onderstaand logo voor een nadere kennismaking met Aljosja Classical Talent.

Aljosja Classical Talent

Onze dirigenten

Pepijn Streng dirigeert het orkest in Amsterdam & Almere en neemt voorlopig waar in Zwolle en Rotterdam.

Pepijn is componist en allround muzikant met ervaring als docent. Hoewel compositie zijn hoofdvak is, heeft hij ook directie, piano en cello als bijvak gestudeerd. Daarnaast heeft hij lesgegeven in muziektheorie. Zijn interesses liggen in nieuwe muziek, het zoeken naar nieuwe manieren om over muziek na te denken, en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om mensen die hier geïnteresseerd in zijn te bereiken.

Henk-Jan van Alphen (orkestdirigent in opleiding) dirigeert het orkest in Utrecht.

Henk-Jan studeert momenteel orkestdirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek. Henk-Jan vervangt in verschillende steden.

Meike Abels dirigeert in Enschede en neemt voorlopig waar in Zutphen.

Meike is (alt)violiste en (alt)viooldocente in Enschede. Ze heeft tijdens en na haar vioolstudie veel in orkesten gespeeld. Ook speelt ze veel kamermuziek. De liefde voor het samen muziek maken probeert ze met zoveel mogelijk mensen te delen

Fotografie: Mireille Martis van Colourfullphoto Eduardus Lee Photography